Help slachtoffers Filipijnen

Opbrengsten DIANA-veiling naar Giro 555

Opbrengsten DIANA-veiling naar Giro 555

PERSBERICHT

Den Haag, donderdag 14 november 2013

Vanaf 14 november draait de film DIANA in de Nederlandse bioscopen. Op deze dag gaat ook de DIANA-veiling van start. Items van verschillende Bekende Nederlanders zullen worden geveild. De opbrengst gaat naar de giro 555 actie voor de Filipijnen.

Prinses Diana was ambassadrice van het Rode Kruis. De beelden van de prinses tijdens haar Rode Kruis bezoek aan slachtoffers van mijnenvelden in Afrika zijn inmiddels iconisch en wereldberoemd. De film DIANA (met Naomi Watts in de hoofdrol) is een biografisch drama over de laatste twee jaar van Prinses Diana’s roerige leven waarin haar geheime affaire met de hartchirurg Hasnat Kahn centraal staat.

Items voor de veiling
In 1997 organiseerde prinses Diana een New Yorkse charity sale waarbij ze, voor het goede doel,  afstand deed van haar jurken. Ook voor deze veiling heeft het Rode Kruis haar ambassadeurs en bekende Nederlanders gevraagd om een item te doneren. Zo doneert presentatrice Irene Moors haar jurk van Addy van den Krommenacker, topmodel Yfke Sturm stelt haar Gucci sandaaltjes ter beschikking. Wie nog een leuk personeelsuitje zoekt kan meebieden op een meet & greet met Humberto Tan voor 10 personen. En Janna Fassaert, bekend van Verliefd op Ibiza, stelt een luxe armband beschikbaar.

Na de tyfoon op de Filipijnen hebben de distributeur van de film en het Rode Kruis besloten dat de opbrengst van de veiling naar de samenwerkende hulporganisaties moet gaan.

De DIANA-veiling start op 14 november 2013 via Marktplaats.

Irene Moors over de veiling-actie en over de jurk: “Prinses Diana was ambassadeur van het internationale Rode Kruis. Ik ben op mijn beurt ambassadrice van het Nederlandse Rode Kruis en zet ik me graag in voor allerlei mooie projecten en initiatieven in Nederland. Voor de veiling had ik nog een schitterende jurk van Addy van den Krommenacker in mijn kast hangen. Toen ik deze jurk droeg wonnen Carlo en ik de ‘beeld en geluid award’ in 2010 voor de TV Kantine. Een ‘winning dress’ dus ! Helaas trek je een jurk voor een première of uitreiking maar één keer aan, maar op deze manier kan de jurk nog wat betekenen!”.

DIANA is een film van Oliver Hirschbiegel (bekend van DER UNTERGANG en DAS EXPERIMENT) en is vanaf 14 november in de Nederlandse bioscopen te zien.

 

– EINDE PERSBERICHT –

 

Persberichten overzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.