Persaankondiging – Hoofdklasse hockey zet zich in voor Giro555

De nummers 1 en 3 in de hockey Hoofdklasse, Bloemendaal tegen Oranje-Rood, vragen morgen tijdens hun wedstrijd aandacht voor de Nationale Actie Help Slachtoffers Hongersnood. Ook de wedstrijd Kampong-Den Bosch staat in het teken van Giro555. De Hockeybond roepen, net als de KNVB, de Atletiek Unie en andere sportkoepels, hun clubs op om de actie van Giro555 actief te ondersteunen.Bloemendaal-speler Thierry Brinkman en zijn tegenstander Robert van den Horst van Oranje-Rood komen, voor ze voor de sticks kruisen, in een Giro555 shirt het veld op. Rond het speelveld wordt het publiek opgeroepen om via SMS te geven voor Giro555.Thierry Brinkman gaf zaterdag in Amsterdam al de aftrap van de Actie Vijfdaagse van Giro555 bij de wedstrijd jongens D1 Rood-Wit tegen Hurley, waarbij ook de tussenstand van de actie bekend werd gemaakt: zaterdag was ruim 15 miljoen binnen.

“We geven graag op deze manier aandacht voor deze belangrijke actie.,” zegt Thierry Brinkman. “Als koploper in de hoofdklasse vervullen we een voorbeeldfunctie en willen we iedereen op deze wijze oproepen om te doneren aan Giro555.”
Dit weekeinde komen sportclubs in het hele land in beweging voor Giro555, daartoe opgeroepen door de landelijke sportbonden. Dinsdag staat ook de voetbalwedstrijd Nederland-Italië in het teken van de actie Help Slachtoffers Hongersnood.

Maandag staan de bedrijven centraal, gevolgd door restaurants bij de opening van de Restaurant Week. Woensdag is de Nationale Actiedag, waarop Radio en TV de actie de hele dag ondersteunen en scholen in het hele land in actie zullen komen.

JD1 hockeyers van Hurley en Rood-Wit trappen zaterdag de Actie Vijfdaagse van Giro555 af

Ruud Huurman, senior press officer Oxfam Novib
(t): +31 (0)70 3421 966 /727 ; (m): +31 (0)6 5117 5316
[email protected]
@rudolfp

 

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie