Sierra Leoonse gemeenschap in Nederland: “Er kan elk moment gebeld worden”

De Sierra Leoonse gemeenschap in Nederland roept Nederland op in actie te komen tegen ebola. ‘Een gezamenlijke actie in Nederland is zo belangrijk. Ebola raakt iedereen. We moeten er samen alles aan doen om dit aan te pakken. Deze onderlinge solidariteit sterkt de mensen in de ebolalanden dat er ook anderen zijn die aan hen denken in deze moeilijke tijden’, vertelt Abukabarr Bangura, voorzitter van de landelijke organisatie van de Sierra Leoonse gemeenschap.

Ebola is niet alleen een medische crisis, het is een humanitaire crisis. ‘Deze ziekte treft het hele land. Mensen hebben nauwelijks te eten en de grootste moeite om rond te komen. En hoe komen bijvoorbeeld gehandicapten nu aan voedsel? Of blinden die afhankelijk zijn van aanrakingen? Er is niet alleen geld nodig om de ziekte tegen te gaan, maar juist ook voor de wederopbouw’.

De Sierra Leoonse gemeenschap in Nederland telt zo’n 6000 mensen. Zij vrezen voor het leven van hun achtergebleven familieleden in Sierra Leone. ‘Elk moment kan ik gebeld worden dat ebola hen heeft geraakt’, voegt  Abukabarr Bangura toe.

De Sierra Leoonse gemeenschap vraagt zelf aandacht voor de crisis door presentaties over ebola te geven op scholen. Afgelopen zaterdag verzorgden Sierra Leoonse voetballers samen met trainer Atto Menash en BN-ers  in het  Excelsior stadion Woudestein in Rotterdam de aftrap van de actie. Abukabarr Bangura en de Sierra Leoonse schrijver Babay Tarawally zitten aanstaande vrijdag, op de slotdag van de Nationale Actie ‘Stop de Ebola-ramp’ in het belpanel in Beeld en Geluid in Hilversum.

Voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u bellen met Jos de Voogd woordvoerder van Giro555; [email protected] of 06 12991279

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 10 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie