Sinterklaaslied voor de Filipijnen

Terwijl heel Nederland in actie komt, is het ook in het Centrum Beeld en Geluid in Hilversum een komen en gaan van mensen die actie voeren voor de slachtoffers van de tyfoon Haiyan op de Filipijnen.

Veel mensen zamelen geld in met een ludieke sportieve actie. Zo fietst Mattijs de Vries van Leeuwarden naar Hilversum. Hij is vanochtend vroeg vertrokken en is na een lekke band in Akrum nu weer onderweg. Maar ook muzikaal gebeuren er bijzondere dingen: zo brachten Tyl Damen en Bas Piet zojuist in Centrum Beeld en Geluid hun speciaal geschreven Sinterklaaslied ten gehore. Het nummer is te downloaden op www.tijldamen.nl, een deel van de opbrengst gaat naar Giro555.

Verder een greep uit de acties in het land:
Twee dames uit Zeeland hadden nieuwe kleren gekocht en maar schaamden zich zo erg, dat zij de kleren terug hebben gebracht. Het niet uitgegeven bedrag hebben ze gedoneerd aan Giro555.
Lunchroom ’t Paviljoenuit uit Roosendaal gaat alle fooi van vandaag verdubbelen en dan doneren
De dochters van Irene Wuestman uit Zutphen hebben statiegeldflessen verzameld voor maar liefst 100 euro
VVD raadslid Jakob Borgesius uit Tilburg laat via social media weten dat ook hij een bijdrage voor Giro555 heeft overgeboekt.

Maandag 18 november is door de Samenwerkende Hulporganisaties en de publieke en commerciële radio en televisiestations uitgeroepen tot Nationale Actiedag Filipijnen Giro555. Van 6 uur ’s ochtends tot 12 uur ’s nachts doen we verslag vanuit Centrum Beeld en Geluid.
Samen roepen wij Nederland op: kom in actie. Geef. Bel 0800 1112. Of kom vandaag naar Centrum Beeld en Geluid in Hilversum

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hanna Emmering, persvoorlichter van Nederlandse Rode Kruis namens Giro555:0651840708 Marjolein Hammink, persvoorlichter ICCO/Kerk in Actie namens Giro555: 0622454112

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie