Nederland
helpt
Nepal

Tussenstand Giro555 26 mei: € 23.306.043,40

Tussenstand Giro555 26 mei: €  23.306.043,40
Nederland nog steeds volop in actie voor Nepal
 
Een maand na de aardbeving is Nederland nog steeds volop in beweging om geld in te zamelen voor de slachtoffers in Nepal. Er worden in het land nog zo’n 300 acties gevoerd voor Giro555 door kinderen, particulieren. Ook het bedrijfsleven doet mee. De tussenstand van de actie “Nederland helpt Nepal” is nu€ 23.306.043,40.
 
“Het is bijzonder om te zien dat Nederland zich nog steeds inzet voor de slachtoffers in Nepal. Wereldwijd zijn Nederlanders de op een na gulste gevers, na de Zwitsers. Daar mogen we trots op zijn”, zegt Gijs de Vries, voorzitter van de Nationale Actie “Nederland helpt Nepal”.
 
In het hele land organiseren mensen acties om geld in te zamelen. De meiden van D8 van hockeyclub HBR uit Berkel en Roderijs werden kampioen door hun tegenstander met 13-1 te verslaan. Net die wedstrijd werd het team ook gesponsord per doelpunt. Dit weekend werd in IJmuiden een concert georganiseerd, gebaseerd op de Live Aid concerten van Bob Geldof: Velsen rocks 4 Nepal, met optreden van drie lokale bands. De Vries Tennisacademie en tennisvereniging Waterwijk uit Almere organiseerden speciale tennistraining en wedstrijden waarbij de opbrengst gaat naar Giro555. En Dansschool Bruindewoud uit Wezep organiseerde dit weekend een speciale dansworkshop.
 
Leerlingen in actie
Leerlingen in het hele land komen in actie voor Nepal. Groep 8b van Basisschool de Bloktempel uit Son haalde al €115,- op. In plaats van individuele cadeautjes voor de juf, gaven de kinderen een bijdrage voor het goede doel. En drie schoolrestaurants van het Albeda College, een regionaal opleidingsinstituut voor middelbaar beroepsonderwijs en educatie, organiseerden een avond voor Nepal. Voor €19,95 werd een diner geserveerd, de opbrengst voor de slachtoffers in Nepal. De afgelopen week hebben meer dan 8.000 scholen een scholenpakket ontvangen over Nepal met speciale acties voor 555.
 
Bedrijven
Medewerkers van verschillende bedrijven als Shell Nederland, Royal Haskoning, KLM en ING voeren acties voor Giro555. NS en Schiphol zonden de spots van Giro555 uit in de stations en in de terminal. Het Kruidvat startte een consumentenactie, waarbij klanten hun gespaarde punten kunnen doneren. Vanaf vandaag kan op Myorder, de mobiele betaal app, heel eenvoudig een donatie aan Giro555 gedaan worden.
 
ViewsvoorNepal.nl
Meer dan 300.000 keken naar filmpjes viewsvoornepal.nl platform. Op YouTubers zoals  o.a. Theaumes, Vera Camilla, GirlsWorldProblems en Lifesplash produceerden de afgelopen weken filmpjes voor Giro555. Voor elke 1.000 kijkers doneren de YouTubers een euro aan Giro555.
 
Over Giro555
Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens.
Dit zijn de samenwerkende hulporganisaties achter Giro555: CARE Nederland, Cordaid Mensen in Nood, ICCO & Kerk in Actie, Nederlandse Rode Kruis, Oxfam Novib, Plan Nederland, Save the Children, Stichting Vluchteling, Terre des Hommes, UNICEF Nederland en World Vision.
 
Voor meer informatie:
Barbara Bosma, persvoorlichter Giro555: 06 108 121 00, [email protected]
Persberichten overzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.