Help slachtoffers
hongersnood

Tussenstand Giro555 voor Slachtoffers Hongersnood: bijna 8,4 miljoen euro

Tussenstand Giro555 voor Slachtoffers Hongersnood: bijna 8,4 miljoen euro

Ondanks de verkiezingen loopt de opbrengst van de actie Help Slachtoffers Hongersnood snel op. Vanmiddag om 12 uur stond 8.398.821,49 euro op de rekening van Giro555.

‘Vanwege de verkiezingen hebben we voor een langere opbouw van de actie gekozen, maar toch geven veel mensen nu al spontaan. Dat is een enorme opsteker voor onze hulpverleners die oog in oog staan met een ongekende hongercrisis’, zegt Farah Karimi, actievoorzitter van Giro555. ‘We gaan de komende week iedereen in Nederland oproepen om in actie te komen: bedrijven, scholen, clubs, instellingen, en natuurlijk iedereen die zelf een goed idee heeft voor een actie. We kunnen deze actie samen tot een groot succes maken!’

Op de website van Giro555 is vandaag een nieuw Actieplatform gelanceerd. Iedereen kan daar zijn of haar actie aanmelden. Dit platform biedt veel nieuwe mogelijkheden, zoals het ontvangen van directe donaties via de eigen actiepagina en het toevoegen van updates met de successen van een actie. Op dit moment zijn al veel kinderen, scholen, clubs en bedrijven in actie voor Giro555. De komende week zal Giro555 bekend maken hoe de Nationale Actie er verder uit zal zien.

Persberichten overzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.