Tweede Nederlands vliegtuig naar rampgebied in de Filipijnen

Donderdag vertrekt opnieuw een Nederlands vliegtuig van Defensie met hulpgoederen naar de Filipijnen. Dat is zojuist bekend gemaakt door Jelte van Wieren, hoofd Noodhulp van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
 “Omdat er nog dringend behoefte is aan veel goederen zoals medische apparatuur en water, hebben Buitenlandse Zaken en Defensie besloten het vliegtuig dat vandaag terugkeert nogmaals in te zetten. En wel zo snel mogelijk.” 
Deze logistieke operatie wordt op dit moment voorbereid, de benodigde toestemmingen worden geregeld. De planning nu is dat het vliegtuig donderdag vertrekt. Om de logistiek ter plekke te regelen zijn de Nederlanders Jan-Dirk Bulens (Buitenlandse Zaken) en Jan-Willem Wegdam (SHO Cordaid) ingeschakeld, zodat de afhandeling op het vliegveld van Cebu zo vlot mogelijk verloopt.
In het vliegtuig van Defensie dat vanmiddag om 16.00 op Eindhoven Airport is geland, zit Laura Westendorp van Unicef namens de SHO. Zij zal vanavond verslag doen van haar ervaringen op de Filipijnen in de Late Night Show (22.30 – 24.00),  het programma dat als afsluiting van deze actiedag wordt uitgezonden.
  ——————————————————————————————————————-
Noot voor de redactie. Voor meer informatie of een interview met Jelte van Wieren kunt u contact opnemen met Barbara Bosma, persvoorlichter voor de SHO 06-10812100  of Herman van Gelderen, voorlichter van het Ministerie van Buitenlandse Zaken 06-52503875

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie