Update (12) voor media van Giro555, vanuit Beeld en Geluid

Hilversum, 28 november 2014
 
Tussenstand Giro555 om 21.37 uur: 6.636.371 euro binnen voor actie Stop ebola
Vanuit The Voice of Holland werd zojuist geschakeld met het belpanel van Giro555 om de tussenstand van 21.37 uur bekend te maken: 6.636.371 euro. Om 22.35 uur komt de laatste tussenstand live vanuit Hart van Nederland. Over twee uur, om 23.45 uur, volgt de voorlopige eindstand van deze Nationale Actieweek in het programma Pauw.
Onderling geven commerciële en publieke zenders vandaag het uitzendstokje door en houden zo Nederland op de hoogte van het verloop van de actie.
Tot nu zijn ruim 12 duizend telefoontjes met giften binnengekomen. ‘De leukste beller was een meneer die zijn hele leven niet gerookt heeft en nu zijn uitgespaarde geld aan Giro555 doneerde,’ zegt Sander Kramer.  Margot Ribberink: ‘Veel mensen willen 25 euro geven. Ik zeg dan: voor 32 euro kopen we zo’n plastic beschermingspak. En dan maken ze er 32 euro van!’ En Emile Ratelband meldt tussen twee gesprekken door: ‘De mensen geven goed. En ze willen allemaal dat ik Tsjakkaaa’! zeg.’
‘Het is ongelooflijk spannend met welke stand we straks gaan eindigen. Ik ben onder de indruk dat zoveel Nederlanders in actie zijn gekomen voor de slachtoffers van ebola ver weg van hier. We zijn ongelooflijk dankbaar voor alle reacties die we tot nu toe op deze bijzondere dag hebben gekregen’, zegt Giro555 actievoorzitter Henri van Eeghen. ‘Het is voor het eerst dat we actie voeren tegen een sluipmoordenaar als ebola. Maar Nederlanders laten vandaag zien dat ze ook daarvoor hun steentje willen bijdragen’.
 
Noot voor de redactie
Voor informatie, neem contact op met Barbara Bosma op 06 108 121 00, [email protected]

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 10 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie