Stop de ebola-ramp

Update (2) voor media van Giro555, vanuit Beeld en Geluid

Update (2) voor media van Giro555, vanuit Beeld en Geluid

Hilversum, 28 november 2014

Mezenbollen en statiegeldflessen voor Giro555
Deze Nationale Actieweek zijn er in heel Nederland duizenden statiegeldflessen ingezameld door onder andere leerlingen van de Prins Willem Alexanderschool in Berkel en Rodenrijs, KBS De Springplank in Amsterdam, De Woldschool in Steenwijkerwold en De Spelevaert in Zoetermeer. De opbrengst komt ten bate van de Nationale Actie Stop ebola van Giro555.

Vandaag verkopen de leerlingen van Mytylschool De Brug in Rotterdam mezenbollen voor het goede doel: “Zo helpen we de vogels en halen we geld op om de ziekte ebola te bestrijden”.

22 leerlingen van het Vechtcollege uit Dedemsvaart hebben in een kartonnen doos geslapen en daarmee geld opgehaald. Om 13:00 komen de kinderen langs om hun donatie van 750 te brengen in het Centrum voor Beeld en Geluid bij het belpanel van BN’ers.

Het bedrijf ESET antivirus software doneert 1 euro per verkochte licentie aan giro555. Op de vliegvelden Rotterdam, The Hague, Maastricht, Aachen en Eindhoven giro555 sms-banners op de schermen te zien. Ook op NS stations zijn grote banners te zien van Giro555.

“Het is fantastisch om te zien hoeveel Nederlanders zich inzetten voor Giro555 Stop Ebola”, zegt actievoorzitter Henri van Eeghen van Giro555. “Het Nederlands elftal doneert 50.000 euro. Talloze bedrijven waaronder Adfo Media Groep, NS, Domino Pizza en Dolmans en Metselgigant plaatsen banners op hun sites met een oproep om te doneren voor Giro555.”

De telefoon staat sinds vanochtend 7 uur roodgloeiend bij het in het Hilversumse Beeld en Geluid. Veel bekende Nederlanders nemen daar vandaag de telefoon op, onder wie Anniko van Santen, Wim van Helden, Sander de Kramer, Joris Lutz en Menno Bentveld nemen de telefoon op.

Actievoorzitter Henri van Eeghen is dankbaar voor de enorme betrokkenheid van mensen: “Er is geen tijd te verliezen. De ebola-uitbraak in West-Afrika is allang niet meer alleen een medische crisis. Het is een humanitaire ramp die miljoenen mensen raakt. Het aantal slachtoffers stijgt. Hulporganisaties zijn al maanden bezig om hulp te bieden en verdere verspreiding van ebola tegen te gaan, door voorlichting. Er is dringend behoefte aan meer financiële middelen om de noodhulp verder uit te kunnen breiden.”

Rond middernacht wordt de opbrengst van de nationale actieweek bekend gemaakt.

Noot voor redactie:
Belt u voor meer informatie met persvoorlichters: Barbara Bosma 06-10812100 of Jos de Voogd, 06-12991279. www.giro555.nl.

Persberichten overzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.