Stop de ebola-ramp

Update (5) voor media van Giro555, vanuit Beeld en Geluid

Update (5) voor media van Giro555, vanuit Beeld en Geluid

Hilversum, 28 november 2014

“Ik zit in de schuldsanering. Toch wil ik doneren voor de strijd tegen ebola ”, vertelt een dame die telefonisch geld overmaakt op Giro555. Sinds de start van de actiedag Stop Ebola om 6.00 uur vanochtend zijn nu meer dan 800 telefoontjes binnengekomen bij het belpanel met bekende Nederlanders. Mensen doneerden bedragen tussen de 2,50 en 600 Euro.

Presentator Menno Bentveld, een van de bekende Nederlanders die het belpanel versterken, hangt zojuist de telefoon op. “Het is hier druk. Er wordt volop gebeld. Dat zie ik ook om mij heen bij de anderen die de telefoon aannemen.” Hij is zeer gemotiveerd. “Ik heb zelf in West-Afrika kunnen zien hoe verschrikkelijk arm het daar is. En dan breekt er zo’n vreselijke ziekte uit. Deze mensen hebben alle hulp keihard nodig”, vertelt de Radio 1-presentator. “Vanmorgen vroeg opstaan om in het belpanel te zitten is het minste wat ik kan doen.”

Mensen bellen vanuit de auto op weg naar werk, kinderen bellen samen met hun ouders, en studenten op de fiets. Actievoorzitter van Eeghen is blij met deze eerste resultaten. “Dit is een mooi begin van deze belmarathon die nog de hele dag voortduurt. Iedereen heeft zijn eigen persoonlijke motivatie om te bellen. Dat maakt duidelijk dat deze actie echt van ons allemaal is. Alle kleine beetjes helpen om Ebola-ramp te stoppen.”
Het giro555-actieteam roept iedereen op vooral te bellen met het actienummer 0800-11 12.

Noot voor redactie:
Belt u voor meer informatie met persvoorlichters: Jos de Voogd, 06-12991279 of Barbara Bosma 06-10812100 www.giro555.nl.

Persberichten overzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.