Update (6) voor media van Giro555, vanuit Beeld en Geluid

28 november 2014

Hilversum, 28 november 2014

“Een knuffel is zo belangrijk om iemand te troosten”

Zojuist bracht het schoonmaakbedrijf CSU Hilversum, dat het gebouw van ‘Beeld en Geluid’ schoonmaakt, een cheque van 5.000 euro voor giro555. Jaap van Been, servicemedewerker van CSU: “Ik heb hier de beschikking over allerlei goede schoonmaakmaterialen en juist daarom vind ik het belangrijk dat er met dit geld bijvoorbeeld goede beschermende pakken gekocht kunnen worden.

Veel bedrijven zetten zich in om geld op te halen voor de giro555 actie tegen ebola:
Sigrid Ruuls heeft afgelopen dinsdag haar collega’s uitgedaagd om, net als zij, de hele dag alleen met de trap te gaan. 35 Collega’s hebben meegedaan en ze doneert 1 euro per sportieve collega-traploper.

Hug4Help heet de actie die Niels en Bregje uit Zutphen zijn gestart op social media. Bregje: “aanraken is een hele mooie manier om bij elkaar te zijn en troost te bieden. Vanwege besmettingsgevaar kunnen de mensen in West Afrika elkaar nu niet aanraken, terwijl een knuffel juist zo belangrijk is om iemand te troosten.” Ze startten de actie gisteren en hopen dat de foto waarop zij elkaar een knuffel geven anderen inspireert: “Geef een vriend, je buurman of je huisdier een knuffel en maak daar een foto van. Deel deze via twitter en facebook en koppel er een donatie aan voor giro555. Een knuffel uit solidariteit met de ebola slachtoffers. Mooi toch?”

Sportbasisschool ’t Kruisrak in Bunschoten laat weten dat vandaag weer de laatste vrijdag van de maand is, dus: Eurocentendag! De opbrengst gaat eenmalig naar giro555.

“Om tien uur vanmorgen hadden er al 1.800 mensen gebeld met het belpanel met bekende Nederlanders. De telefonische donaties variëren van 2,50 euro tot 2.000 euro en er zijn cheques gebracht van 15.000 euro. Het is een bijzondere dag en we zijn dankbaar dat iedereen meeleeft met de slachtoffers van de ebola ramp en al onze hulpverleners in het rampgebied”, aldus Henri van Eeghen, actievoorzitter van SHO. “Er zijn overigens ook mensen die bellen met het belpanel om te zeggen dat het IBAN niet duidelijk is. Het staat vermeld op de website, maar voor de zekerheid: NL 0000 0005 55 ( 7 x 0, 3 x 5).”

Het giro555-actieteam roept iedereen op vooral te bellen met het actienummer 0800-11 12.

Noot voor de redactie
Belt u voor meer informatie met persvoorlichters: Jos de Voogd, 06-12991279 of Barbara Bosma 06-10812100 www.giro555.nl.

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 10 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie