Help slachtoffers Filipijnen

Veel betrokken BN’ers in belpanel Giro555

Veel betrokken BN’ers in belpanel Giro555

PERSBERICHT

Hilversum, 18 november 2013

22:02 uur

 

Wie vanavond 0800-1112 belt, heeft grote kans dat er een BN’er opneemt. Soapies, voetballers, politici en een ruimtevaarder noteren graag uw donatie aan Giro555.

Andre Kuipers: “De ravage in de Filipijnen is enorm. Mensen hebben geen water, geen bescherming en geen medicijnen. Het moet zo snel mogelijk weer opgebouwd worden.” Ivo Niehe vertelt: “Waarom ik meedoe met het Giro 555 belpanel? Omdat ik hoop dat als ze bekende hoofden zien, dat bekende hoofden van bedrijven denken: Nu moeten wij ook. We proberen een voorbeeld te zijn. We zijn uit de recessie, dus het moet kunnen!”

Geraldine Kemper (presentatrice): “Waarom ik deelneem aan het belpanel? Waarom niet! Als ik op deze manier iets kan betekenen en mensen kan motiveren om te doneren aan giro555, dan doe ik dat graag!” Sarah Sterk, Finaliste Miss Nederland: “Ik wil de mensen in de Filipijnen graag helpen en zorgen dat er zoveel mogelijk donaties binnenkomen!”

Peter Heerschop (cabaretier): “Ik doe mee met het belpanel uit pure betrokkenheid na voor de zoveelste keer verpletterd te zijn door de beelden van zo’n afschuwelijke ramp. Je voelt toch dat je iets moet doen. Als ik op deze manier kan bijdragen doe ik dat graag, maar we doen het met elkaar, als Nederland. Ondanks de crisis voelen mensen toch dat we een gematst land zijn. We zijn een cynisch land, maar op zo’n dag als vandaag kunnen we dat ook heel goed laten vallen. Dan zijn we allemaal samen, iedereen is positief en gaat ervoor om de mensen in de Filipijnen te helpen.”

Kees van der Staaij (SGP): “Ik wil graag door hier aanwezig te zijn mijn steentje bijdragen. De betrokkenheid is hartverwarmend. Iedereen, jong en oud, doet mee. ” Geza Weisz (Expeditie Robinson) “Rampzalig wat er is gebeurd, alle kleine beetjes helpen!”

Manuel Broekman (acteur): “Kijk even uit je leven, kijk om je heen. Zorg voor elkaar. Dan komt het ook goed met jou.” Halina Reijn vult aan: “Wat ik heel bijzonder vind is dat ik al 5 of 6 mensen heb gesproken die leven van een AOW en toch geven. Super lief!”

—————————————————————————————————————-

Maandag 18 november is door de Samenwerkende Hulporganisaties en de publieke en commerciële radio en televisiestations uitgeroepen tot Nationale Actiedag Filipijnen Giro555. Van 6 uur ’s ochtends tot 12 uur ’s nachts doen we verslag vanuit Centrum Beeld en Geluid. Samen roepen wij Nederland op: Kom in actie. Geef. Bel 0800-11 12. Of kom naar Beeld en Geluid in Hilversum.

Persberichten overzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.