Nederland
helpt
Sulawesi

Voorlopige stand Giro555 na actiedag ruim 11 miljoen euro

Voorlopige stand Giro555 na actiedag ruim 11 miljoen euro

Na de actiedag voor Sulawesi is 11.255.853 miljoen euro binnengekomen op Giro555. “Als samenwerkende hulporganisaties zijn we dankbaar dat Nederland zich massaal heeft ingezet voor de slachtoffers op Sulawesi. Kinderen kwamen hun spaarpot omkeren, talloze bekende Nederlanders hebben een bijdrage geleverd”, aldus een tevreden Marinus Verweij, actievoorzitter van Giro555, die de hele ag giften zag binnenkomen in Beeld en Geluid. “Hartverwarmende acties. De hulp die we nu al geven op Sulawesi kan hiermee worden voortgezet.”

Speciaal voor de actiedag kwamen onder meer Nick & Simon naar Beeld en Geluid. “Als er zoiets heftigs gebeurt, is het niet meer dan logisch dat je je steentje bijdraagt”, legt Simon van het zangduo uit. Nick vult aan: “Sommige mensen vinden dit een ver van m’n bedshow, maar wat doen afstanden er tegenwoordig toe? Met een paar uur in een vliegtuig ben je al op plekken waar mensen onder de armoedegrens leven, of, zoals hier, middenin een ramp zitten. Mensen die net zo oud zijn als wij, die een gezin hebben. Dat voelt toch heel dichtbij.”

Veel geld kwam binnen via de belpanels in Nederland, waar bekende Nederlanders zoals dj Martin Garrix, misdaadjournalist Peter R de Vries en zangeres Manuela Kemp telefonische giften noteerden. De inzamelingsactie voor Sulawesi gaat de komende dagen nog door. Veel kerken, organisaties en privé-initiatieven hebben nog bijdragen toegezegd.

Persberichten overzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.