Droogte Hoorn van Afrika

Help kinderen overleven dankzij pindakaasdieet

Een van de manieren om ondervoede kinderen in de Hoorn van Afrika te helpen is therapeutische voeding. Plumpy Nut is daar een voorbeeld van. Het is een soort pindakaasreep, maar dan verrijkt met essentiële vitaminen en mineralen.

Een ernstig ondervoed kind heeft drie repen Plumpy Nut per dag nodig. Dit kost ongeveer 1 euro per dag en in totaal 38 euro per maand Om een ernstig ondervoed kind weer helemaal op de been te krijgen met therapeutische voeding, medicijnen en voorlichting, heeft UNICEF ongeveer 150 euro nodig. Er is dus hard geld nodig!

UNICEF coördineert alle noodhulp op het gebied van voeding in Kenia, Ethiopië, Somalië en Djibouti. In Ethiopië zijn 34.000 ondervoede kinderen geholpen, in Somalië 70.000 en in Kenia 12.000. Dit doet UNICEF onder andere door therapeutische voeding uit te delen – direct aan de bevolking of via voedingscentra.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.