Samen in actie
voor noodhulp

Premier Rutte en andere politici spreken steun uit voor actie Giro555

Premier Mark Rutte, D66-partijleider Sigrid Kaag, SP-leider Lilian Marijnissen en PvdA-leider Lilianne Ploumen spraken vandaag hun steun uit voor ‘Samen in actie tegen corona’ van Giro555. 

Actievoorzitter Suzanne Laszlo en directeur van Stichting Vluchteling Tineke Ceelen waren met de Giro555-collectebus bij de Tweede Kamer om met de politici in gesprek te gaan over waarom we kwetsbare landen moeten helpen bij hun strijd tegen corona. Daarnaast was de in Nederland wonende Nepali Shasi Paudyal aanwezig om te vertellen waarom hulp aan zijn thuisland zo dringend nodig is. Ook Kamerleden Lisa Westerveld (GroenLinks), Don Ceder (CU) en Laurens Dassen (Volt) spraken hun steun uit voor de actie. 

‘We zijn solidair’

Premier Rutte: “We zijn solidair met India, Nepal, de Afrikaanse landen, met al die landen die het zwaar hebben. Onze hulp is een humanitaire noodzaak en vaccinaties kunnen ervoor zorgen dat de hele wereld veilig zal zijn. Dus doneer op het prachtige giro 555!”

D66-partijleider Sigrid Kaag : “Ik hoop dat heel veel mensen genereus geven. Voor mensen in landen ver weg en mensen op de vlucht. Zij hebben keihard hulp nodig.” 

De komende weken zal de collectebus van Giro555 in alle provincies onder meer langs GGD-priklocaties gaan om zo geld op te halen om corona te bestrijden in arme en kwetsbare landen.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.