Droogte Hoorn van Afrika

Promotie noodhulp Giro 555 bij film The First Grader

Op 18 augustus brengt A-Film Distribution de film The First Grader uit. Deze film over een Keniaanse vrijheidsstrijder gaat in de volgende bioscopen draaien: het Louis Hartlooper Complex in Utrecht, De Uitkijk in Amsterdam, Lantaren Venster in Rotterdam en Lux in Nijmegen. A-Film Distribution promoot de noodhulpactie Giro 555 via social media. A-Film Distribution vraagt de bioscopen om de noodhulpactie voor de Hoorn van Afrika onder de aandacht brengen bij hun bezoekers.

De film vertelt het waargebeurde verhaal van een 84-jarige Keniaanse dorpsbewoner en voormalig vrijheidsstrijder die vecht voor het recht op de opleiding die hij nooit heeft gehad. De hoofdonderwijzeres steunt zijn strijd om toegang tot de school te krijgen. Maar ze ondervinden veel weerstand van ouders en instanties die de schaarse schoolplekken niet willen laten bezetten door een oude man. Bekijk de trailer.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.