Rafael (10): “Mijn vader bewoog niet meer”

Rafael (10) heeft zeven broers en zussen. Zijn moeder, broers en zussen zaten in een evacuatie centrum terwijl Rafael en zijn vader het huis beschermde. Nadat hun huis verwoest was, besloten ze om ook naar het evacuatie centrum te gaan. Maar op het moment dat zij vertrokken, werd Rafael’s vader geraakt door een instortende muur. Hij overleed hij ter plekke, vertelde hij aan een medewerker van Save the Children.

“Toen we het huis verlieten, werd mijn vader bedolven onder een instortende muur. Overal om mij heen was bloed. Ik probeerde hem wakker te maken maar hij bewoog niet meer. Het water werd steeds hoger en hoger. Ik wilde mijn vader onder het puin vandaan halen maar ik was bang dat ik ook zou overlijden.

Ik was zo bang en ik kon alleen maar huilen. Ik zwom en zwom en de regen voelde als naalden op mijn gezicht. Terwijl ik vocht voor mijn eigen leven, maakte ik mij zorgen om mijn moeder en broers en zussen. Toen werd alles zwart en viel ik in slaap. Het is een wonder dat ik het heb overleefd.

Toen ik wakker werd, was ik in een ander dorp. Ik begon te rennen naar het evacuatiecentrum op zoek naar mijn familie. Ik vertelde mijn moeder meteen over mijn vader waardoor ze in tranen uit barstte.

Mijn vader was altijd erg beschermend naar ons toe. Hoewel we arm waren, zorgde hij altijd goed voor ons. Hij nam altijd iets te eten of drinken mee naar huis na zijn werk.

Mijn broers, zussen en ik zijn erg ziek. We moeten ontzettend veel hoesten omdat het erg koud is en we geen droge kleren hebben. Mijn jongste broertje en zusje zijn twee jaar oud. Zij drinken vuil water uit een waterslang.”

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.