Reactie SHO op lezing Halsema

De Samenwerkende Hulporganisaties herkennen de dilemma’s die Femke Halsema schetst over hulp bieden in rampgebieden. Hulpverlening in rampgebieden is niet eenvoudig. Met beperkte toegang en beperkte middelen zijn de afwegingen in de hulpverlening in het veld complex.

Suggesties ter verbetering van afstemming en samenwerking bij die hulp zijn van harte welkom. Het in twijfel trekken van de integriteit van hulporganisaties legt de SHO echter ten stelligste naast zich neer.

Volgens de SHO is de beschuldiging dat hulporganisaties teveel met zichzelf en met fotogenieke hulp bezig zijn een klap in het gezicht van hulpverleners die zich met gevaar voor eigen leven en met tomeloze inzet inzetten voor slachtoffers in rampgebieden.

De SHO bekijkt voortdurend of haar werkwijze voldoende recht doet aan nieuwe ontwikkelingen. De huidige inrichting van de SHO is er op gericht om giften van Nederlanders snel en met minimale kosten om te zetten in hulpverlening. Dat zal altijd het uitgangspunt voor de SHO zijn.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.