Reacties op artikel de Correspondent over rapport commissie Meurs

Pauline Meurs, voorzitter van die externe adviescommissie, gaf het volgende commentaar op het bericht in de Correspondent over het adviesrapport: “Bericht over de samenwerkende hulporganisaties in de Correspondent is niet in overeenstemming met inhoud en strekking van het advies waar zogenaamd uit wordt geciteerd.”

De SHO heeft vrijdag gereageerd op de berichtgeving door een verklaring uit te geven en die ook pro-actief aan te bieden bij het ANP, Nieuwsuur, de Correspondent en de NRC. De verklaring is direct op de website giro555.nl geplaatst. In het SHO-persbericht van zaterdag over de tussenstand van de nationale actieweek is hier ook nog op teruggekomen. We zijn er aan gewend om zeker tijdens acties kritisch te worden gevolg. We vinden dat ook terecht want we werken met publiek geld. Het geeft ons de kans om steeds opnieuw uit te leggen hoe de samenwerkende hulporganisaties werken. Onze zorg op dit moment gaat vooral uit naar de slachtoffers van ebola en naar onze eigen mensen die levensreddend werk verrichten in het rampgebied in West Afrika.

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 10 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie