Help slachtoffers Syrië

Rode Kruis begint actieweek voor Syrië

Het Nederlandse Rode Kruis roept Nederlanders deze week extra op om “Syriërs niet in kou te laten staan” en de hulp van het Rode Kruis te steunen via giro 6868. Prinses Margriet, Irene Moors, Floortje Dessing en Gijs Wanders steunen de actie.

Met de winter in het vooruitzicht wordt het de komende maanden ook in Syrië erg koud en nat. Temperaturen dalen tot onder het vriespunt, terwijl velen niets meer hebben. Er is dan ook veel hulp nodig en om die hulp te kunnen bieden is dringend meer geld nodig. Om daaraan bij te dragen doen Prinses Margriet, Irene Moors, Floortje Dessing en Gijs Wanders deze week een beroep op de Nederlanders om steun voor de miljoenen mensen die als gevolg van het conflict op de vlucht zijn.

Dringend hulp nodig
Door het conflict hebben velen helemaal niets meer. Ze zijn hun huis kwijt en hebben amper spullen en kleding mee kunnen nemen. Het Rode Kruis biedt hulp in Syrië met schoon drinkwater, voedsel, dekens en medische hulp. Maar meer hulp is dringend nodig. Niet alleen meer dekens, kachels en matrassen zodat mensen zich kunnen beschermen tegen de kou. Ook hulp in de vorm van medisch personeel, medicijnen, voedsel en water.

Humanitaire crisis
Vrijwilligers van de Rode Kruis zusterverenging de Syrische Rode Halve Maan zetten zich met gevaar voor eigen leven in om slachtoffers te helpen. Al 22 vrijwilligers overleefden het niet. En nog altijd zijn drie Rode Kruishulpverleners die half oktober werden ontvoerd niet vrijgelaten.

In verschillende steden rond Damascus, waar hulp ontzettend hard nodig is, lukt het het Rode Kruis niet altijd om hulp te bieden. Toegang is daar niet of nauwelijks te krijgen van de verschillende strijdende partijen. Waar we wel toegang hebben helpen we maandelijks miljoenen slachtoffers van het geweld.

Campagne
Er is meer dan 100 miljoen euro nodig om de hulpverlening in Syrië en aan Syrische vluchtelingen in buurlanden daaromheen voort te kunnen zetten. Helpen kan op giro 6868 van het Rode Kruis. Voor meer informatie kijk op: www.rodekruis.nl/syrie.

Het Nederlandse Rode Kruis is deelnemer aan de Samenwerkende Hulporganisaties.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.