Aardbeving Haïti

“Samen zijn we Haïti”

Een van de doelen van het Leger des Heils is capaciteits opbouw en het ondersteunen van lokale economieën. Zo heeft het Leger als onderdeel van het ondersteuningsprogramma voor scholen lokale reparateurs opgeleid om te zorgen voor onderhoud en reparaties van schoolgebouwen.

Maxi, Michelson en Jean-Maire, respectievelijk timmerman, schilder en metselaar, hebben zo een opleiding gekregen. Zij kunnen nu deuren, kleine meubels en orkaan bestendige daken maken. Maxi vertelt dat ze veel geleerd hebben over aardbeving bestendige constructies: “We weten en kunnen nu zoveel meer en we willen graag blijven samen werken met het Leger des Heils. Ansanm ansanm (Samen Zijn we Haïti).”

“Ik was al een timmerman en een metselaar, voordat ik ingehuurd werd door het Leger des Heils. Maar door deze organisatie heb ik geleerd goed om te gaan met professioneel gereedschap, hoe een bouwlocatie goed te managen, hoe goede bouwmaterialen uit te zoeken en hoe je de constructie van daken en muren kan verstevigen, zodat ze een orkaan of aardbeving kunnen doorstaan. Door mijn nieuwe vaardigheden heb ik nu betere kansen in mijn leven en kan ik veiligere huizen bouwen voor mijn mensen”, aldus Maxi.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.