Sarah bouwde haar winkel weer op

“36 jaar geleden openden we onze eigen winkel. Die winkel betekent alles voor ons. Het is onze levensader. We hebben onze kinderen opgevoed, terwijl we in de winkel werkten. En we zijn er, dankzij de winkel, in geslaagd hen naar de universiteit te laten gaan. Dat alles stortte in op 4 augustus.

“Mijn man en ik verkopen groenten, fruit, zuivel, zelfgemaakte producten en diverse artikelen. Het geheim van ons succes? Wij reizen het hele land door om onze producten te halen. Vroeger reisden we af naar het zuiden voor komkommers, sla, tomaten, uien en allerlei groenten. Daarna gingen we de bergen in voor zuivelproducten, jam en zelfgemaakte conserven.

“Ieder beetje bloed zweet en tranen dat ik ooit in de winkel had gestoken, in één oogwenk weg was”

We voelden ons gezegend 
Al jarenlang staan we elke dag om drie uur ’s nachts op. Nog nooit hebben we geklaagd. We voelden ons gezegend. Natuurlijk waren er weleens tegenslagen, maar die hebben we doorstaan. Dat veranderde allemaal op 4 augustus, toen de explosie door onze stad en onze levens knalde. 

De explosie knalde door onze levens
Nadat het stof was neergedaald, besloten we het te trotseren en onze winkel te bekijken. Ik huilde toen ik het zag. Niet om mezelf en mijn enorme hoofdwond, maar om de staat van ons levenslange werk. Op dat moment had ik het gevoel dat ieder beetje bloed zweet en tranen dat ik ooit in de winkel had gestoken, in één oogwenk weg was. Ik voelde me gebroken, depressief en verdrietig, maar na een paar dagen wist ik dat we aan de slag moesten. De weg die voor ons lag was niet gemakkelijk, maar het leven gaat zijn eigen weg.  

Stap voor stap 
Terwijl we langzaam opbouwden, kwam Save the Children op ons pad. We kregen een boekhoudkundige opleiding en psychosociale ondersteuning. Dat hielp ons enorm om de wanhoop te boven te komen. Daarnaast ontvingen we een cashbijdrage. Daarmee konden we kleine verbouwingen aan onze winkel uitvoeren en producten op de markt kopen. Het is niet hetzelfde als voorheen, maar dat geeft niet. Stap voor stap.” Save the Children, een van de hulporganisaties achter Giro555, kon deze hulp bieden met Giro555-geld uit de Nationale Actie voor Beiroet.

Lees hier meer over de hulp die is geboden met de opbrengst van de Giro555-actie voor Beiroet.

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 10 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie