Droogte Hoorn van Afrika

Schoon water voor 30.000 families in Somalie

In de Afgooye Corridor bevindt zich het grootste ontheemdenkamp ter wereld. Tienduizenden ontheemden hebben hun toevlucht gezocht in het Lafole kamp, gevlucht voor de droogte en conflicten. In dit kamp zorgt Oxfam voor schoon water.

In dit zuidelijke deel van Somalië heerst hongersnood. Saalaxo is 28 jaar, gevlucht uit Somalië. Ze woont al twee jaar in Lafole. Haar man is uitgeschakeld, verlamd nadat hij gewond is geraakt bij de gevechten. Saalaxo: “We zijn erg blij om hier te zijn, omdat we gratis toegang hebben tot schoon water. Zonder water kunnen we niet overleven. Ik win de kost voor mijn kinderen, maar ben nu werkloos. Er is hier geen werk. We krijgen soms steun van buren, maar het is niet genoeg.”

Oxfam Novib heeft in samenwerking met lokale partnerorganisaties een diepe waterput geboord. Hier wordt schoon water voor meer dan 30.000 ontheemde families in Lafole uit gehaald.

Ontheemden in het Lafole kamp vullen plastic containers met schoon water. Dankzij Oxfam Novib krijgen meer dan 30.000 ontheemden gratis water.

 

Ezelskarren met watertanks staan in een rij om water te vullen bij een tank in Lafole. De ezels brengen water aan vluchtelingen die ver van de waterdistributiepunten worden opgevangen.

 

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.