Help slachtoffers Filipijnen

Schuilen in een grot

Robert Caramal vlucht met zijn gezin een grot in. Foto: Terre des Hommes

Na het tyfoonalarm besluit Robert Caramol met zeven families te vertrekken naar een grot in een nabij gelegen rotsformatie. Met kaarsen en zaklantaarns als enige verlichting, wachten zij de nacht gespannen af. “De storm en regens gierden langs de bergwand. Het was koud, maar we waren veilig”, aldus Robert. De volgende ochtend treft hij een enorme ravage aan:  weggevaagde huizen,  ontwortelde bomen, afgerukte daken, overal omgevallen elektriciteitsplan. Ook zijn huis en dorp zijn weggevaagd. Het regent continue. Robert maakt een simpel tijdelijk onderkomen. Een paar dagen later komen de eerste voedselpakketten aan. Als de wegen begaanbaar zijn, bereikt een truck van Terre des Hommes San Rogue en worden eten, drinken, tentmateriaal, dekens en zeep verstrekt. Robert staat inmiddels op de lijst voor een tijdelijk nieuw onderkomen van Terre des Hommes.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.