SHO blij met uitzondering voor Giro555

De Samenwerkende Hulporganisaties zijn blij dat Nederlanders tot 2016 het nummer 555 kunnen gebruiken om giften over te maken bij noodhulpacties. Zo hebben zij langer te tijd om te wennen aan het langere IBAN (NL08 INGB 0000 0005 55) van 555. 

Per 1 augustus gaat Nederland, net als heel Europa, over op nieuwe, langere IBAN-rekeningnummers. Vanaf dat moment zullen banken geen automatische omzetting meer aanbieden. Vandaag werd bekend dat voor verkorte rekeningnummers van goede doelen, zoals het nummer 555, een uitzondering wordt gemaakt. Tot 2016 zullen de banken consumenten blijven aanbieden deze korte rekeningnummers te gebruiken.

De Samenwerkende Hulporganisaties spraken eerder hun bezorgdheid uit over het verdwijnen van Nederlands’ bekendste rekeningnummer 555. Dit zou namelijk tot een vermindering van giften kunnen leiden tijdens nationale inzamelingen voor hulp na grote rampen. Daarom hielden ze een publieksactie waarbij Ze mensen in nederland om ezelsbruggetjes vroegen.

Lees hier het persbericht van De Nederlandsche Bank hierover.

Lees hier  over de ezelsbrug-actie die Giro555 hield om het nieuwe IBAN-nummer beter te kunnen onthouden.

Mede dankzij de inzet en het pleidooi van de VFI – brancheorganisatie en belangenbehartiger van de SHO en andere goede doelen – voor het maken van een uitzondering voor korte rekeningnummers, wordt er voor deze nummers uitstel van de invoering van IBAN verleend.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.