SHO-deelnemers vrezen verslechtering humanitaire situatie Sahel

In de landen Niger, Tsjaad, Mali, Mauritanië, Nigeria, Burkina Faso en Senegal is voedsel voor de allerarmsten niet langer zeker. De humanitaire situatie in de Sahel is zeer ernstig. SHO-deelnemers vrezen dat de situatie de komende maanden nog verder zal verslechteren.

Door de combinatie van te weinig regen, mislukte oogst, uitgeput vee en hoge voedselprijzen blijft een directe dreiging voor een ernstige voedselcrisis voor miljoenen mensen aanhouden.

De meeste SHO-deelnemers intensiveren de geboden hulp in de Sahel. In Nederland hebben verschillende SHO-deelnemers campagnes gelanceerd om aandacht te vragen, informatie te geven en op te roepen voor extra donaties.

Lees hier meer over het werk van de verschillende SHO-deelnemers* in de Sahel:

Cordaid Mensen in Nood

ICCO

Kerk in Actie

Oxfam Novib

Rode Kruis

Unicef

Save the Children

World Vision

De SHO volgt de situatie op de voet. Een gezamenlijke actie is vooralsnog niet gepland. Lees de eerdere publicaties “SHO-deelnemers zetten zich in voor de Sahel” en “Voedseltekort dreigt in de Sahel”.


*De organisaties die deel uitmaken van de Samenwerkende Hulporganisaties zijn: Cordaid Mensen in Nood, ICCO & Kerk in Actie, Nederlandse Rode Kruis, Oxfam Novib, Save the Children, Stichting Vluchteling, Terre de Hommes, UNICEF Nederland en World Vision.

Foto: UNICEF/NYHQ2012-0191/Olivier Asselin ©

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.