SHO-deelnemers zetten zich in voor de Sahel

In de Sahel regio in West- en Centraal Afrika dreigt een voedselcrisis voor meer dan tien miljoen mensen in acht verschillende landen: Mali, Tsjaad, Niger, Kameroen, Senegal, Burkina Faso, Mauritanië en Nigeria.

Een combinatie van te weinig regen, mislukte oogst, uitgeput vee en hoge voedselprijzen zorgt ervoor dat in de periode waarin mensen moeten teren op opgebouwde voorraden er niet voldoende voedsel is om de periode te overbruggen tot de nieuwe oogsten.

Op dit moment zijn er al plekken waar het percentage acute ondervoeding het niveau van nood bereikt. Ondervoeding maakt mensen enorm kwetsbaar voor ziektes als diarree en malaria.
Verschillende SHO-deelnemers zijn al jaren actief in de Sahel. Structurele programma’s worden momenteel uitgebreid om de getroffenen van de droogte te ondersteunen met drinkwatervoorzieningen, voedsel, medische zorg en inkomen.

Bekijk hier welke hulp de verschillende organisaties in de Sahel regio bieden:

Cordaid Mensen in Nood

ICCO

Kerk in Actie

Oxfam Novib

Rode Kruis

Save the Children

UNICEF

World Vision

 

Foto: Andy Hall / Oxfam

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.