Aardbeving Haïti

SHO publiceert tweede nieuwsbrief Haiti

De deelnemers van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) hebben 21 april de tweede nieuwsbrief uit over de situatie in Haïti uitgebracht. Deze nieuwsbrief blikt terug op wat er afgelopen jaar is gebeurd. Zo staat vermeld waar de giften op Giro 555 naartoe gaan en welke resultaten er zijn geboekt. Ook wordt ingegaan op het moeizaam verlopen van de wederopbouw en de redenen hiervoor. De nieuwsbrief bevat een aantal filmpjes van SHO-deelnemers die laten zien wat er allemaal in het rampgebied gebeurt.

In 2010 hebben de SHO-deelnemers ruim 41 miljoen euro uitgegeven aan hulp voor de slachtoffers. Dit bedrag is grotendeels besteed aan noodhulp, zoals het uitdelen van water, tenten en medicijnen. Tot 2015 werken de hulporganisaties met SHO-gelden mee aan de wederopbouw van het land.

Nationale actie

Op 12 januari 2010 werd Haïti getroffen door een aardbeving van 7.0 op de schaal van Richter. In enkele minuten vielen er 220.000 doden. Driehonderdduizend mensen raakten gewond en 1,5 miljoen mensen raakten dakloos. De SHO startte op 13 januari 2010 een Nationale Actie, ‘Help slachtoffers aardbeving Haïti’. Deze actie bracht ruim 111 miljoen euro op.

Gedetailleerd

De nieuwsbrief Haïti is te downloaden op deze website, onder het kopje ‘rapportages’. Een uitgebreide jaarrapportage waarin de SHO-deelnemers gedetailleerd aangeven wat zij in 2010 aan hulp in Haiti geboden hebben komt eind april op dezelfde website te staan.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.