SHO verwelkomt nieuwe deelnemer CARE Nederland

CARE Nederland is op 20 december 2012 toegelaten als vaste deelnemer van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) na definitieve goedkeuring van de Raad van Toezicht.

SHO-voorzitter René Grotenhuis geeft aan blij te zijn met deze nieuwe deelnemer: “CARE Nederland is een professionele internationale speler, met een groot netwerk en veel ervaring in het bieden van noodhulp. CARE is een verdere versterking van de SHO als hét Nederlandse samenwerkingsverband bij grote rampen”.

De SHO en CARE Nederland zijn geen vreemden voor elkaar. CARE Nederland heeft als gastdeelnemer meegedaan aan eerdere Giro 555-acties als de Tsunami (2004) en de cycloon Birma (2008). Ook is CARE Nederland nog steeds actief in SHO-verband in de wederopbouw van Haïti na de aardbeving die plaats vond op 12 januari 2010.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.