Speciale aandacht voor meest kwetsbaren

In het afgelegen Nepalese dorp Duhun, woont de 45-jarige Dila Prasad Bhatta. Hij is geboren met een lichamelijke beperking en daardoor niet in staat zijn ledematen volledig te gebruiken. Gelukkig helpen familie en vrienden uit het dorp hem altijd. Totdat de coronacrisis kwam…  

Dila ging altijd goedgehumeurd door het leven. Tot het coronavirus ook Nepal bereikte. De bevolking werd geadviseerd maskers te dragen en afstand te bewaren tot elkaar. Een effectieve handhaving, maar voor Dila was dit lastig. Hij was juist afhankelijk van anderen, die hem altijd van plek naar plek droegen.   

Dila is door zijn beperking afhankelijk van anderen. Afstand houden was voor hem en zijn omgeving niet mogelijk.

Voorrang op vaccinatie 
Gelukkig kwam er snel licht aan het eind van de tunnel, toen de Nepalese regering besloot om mensen met een handicap voorrang te geven op een vaccinatie. “Ik woon in een afgelegen dorp, maar dat hield UNICEF niet tegen. Dankzij mijn prik ben ik beschermd en heb ik weer hoop.”   

Donateurs: bedankt!
Dila is dankbaar voor alle nationale en internationale support, waaronder de donateurs van de Giro555-actie ‘Samen in actie tegen corona’. Met deze opbrengsten heeft UNICEF Dila en vele anderen bescherming kunnen bieden.   

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 10 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie