Help slachtoffers Filipijnen

‘Spelen en tekenen helpen tegen nare gedachten’

Joan* (13 jaar) is een vrolijk meisje, maar net als zo veel andere kinderen is ze nog steeds heel bang als het hard waait of regent. Als ze dan op school zit, wil ze het liefst zo snel mogelijk naar huis om te zien of het goed gaat met haar ouders. Het verdriet en het trauma zitten goed verstopt, maar het is wel belangrijk dat ze haar ervaringen een plek kan geven. Joan vertelt: “Op school krijgen we extra tijd om te spelen, te tekenen en te sporten. Ik vind dat fijn, want het helpt me om alle nare gedachten van me af te zetten. Vooral het tekenen is fijn, want dan krijgen we opdrachten. Zoals teken het huis voordat de tyfoon kwam. Het is fijn om daar aan te denken en ik hoop dat onze tuin er op een dag weer net zo uit ziet als voor de tyfoon. (*Niet haar echte naam om haar identiteit te beschermen).

 

Foto: Sigrid Spinnox
Spelen heeft een helende kracht voor Joan

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.