Stop de ebola-ramp

Spelers Nederlands Elftal doneren 50.000 euro

De selectie van het Nederlands Elftal doneert 50.000 euro op Giro555. Arjen Robben en Robin van Persie maakten dat maandag 17 november via een videoboodschap bekend. De donatie is onderdeel van de FIFA campagne ’11 tegen ebola’.

Met deze campagne vraagt de Wereldvoetbalbond aandacht voor 11 eenvoudige manieren om ebola een halt toe te roepen, zoals handen wassen, een ongebruikelijk ziektebeeld melden en vlees goed gaar koken. Elf internationaal bekende voetballers waar onder Christiano Ronaldo, Gareth Bale en Philipp Lahm brengen de boodschappen over die voornamelijk via social media verspreid worden. Middels de populariteit van het voetbal wil de FIFA zoveel mogelijk mensen bereiken en aansporen in actie te komen tegen ebola.

Robben en van Persie zullen ook te zien zijn in een spotje dat is opgenomen voor de Nationale  Actieweek die van 22 tot 28 november gepland staat.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.