Help slachtoffers Syrië

Sponsorloop voor Syrische vluchtelingenkinderen

De vriendinnen Yael (8) en Leanne (9) van de Openbare Dalton Basisschool Het Valkhof in Roden wilden heel graag iets doen voor de Syrische kinderen op de vlucht voor het geweld in hun land. Samen met juf Ida Hartstra hebben ze een sponsorloop georganiseerd.

De sponsorloop vond afgelopen week plaats. Samen met de kinderen van de groepen 3, 4 en 5 hebben Yael en Leanne het parcours afgelegd. Het was een flinke uitdaging, maar iedereen heeft de eindstreep gehaald.

Bij de start hebben Yael en Leanne een groot spandoek opgehangen met de namen van leerlingen die meeliepen. Langs het parcours stonden omwonenden en familieleden de leerlingen flink aan te moedigen. In totaal hebben 120 leerlingen aan de sponsorloop meegedaan met een opbrengst van 2136,05 euro. Een fantastisch resultaat!

Yael en Leanne zijn heel blij dat ze iets hebben kunnen doen voor de Syrische vluchtelingen. Het geld zal worden besteed aan voedsel, schoon drinkwater, medische zorg, kleding en dekens voor de vluchtelingen in Syrië en in de buurlanden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.