Overstroming Pakistan

Start actie555 voor Pakistan

De publieke omroep en de zenders SBS6 en RTL4 staan vandaag stil bij de watersnoodramp in Pakistan met een speciale Actiedag voor Pakistan. De actie werd zojuist officieel gestart door Marco Borsato.

Alle zenders besteden in hun eigen programmering aandacht aan de miljoenen getroffenen met het doel geld in te zamelen op Giro 555, dat is opengesteld door SHO.

Speciaal programma
Bij de publieke omroep staat de actie centraal op Nederland 1 en 2, in de programma’s EenVandaag, Netwerk, NOVA en Knevel & Van den Brink. Verder is er een speciaal programma ‘Actie voor Pakistan’ van 20.50 – 22.00 uur vanuit Beeld en Geluid in Hilversum (Ned. 2).

RTL4 staat stil bij de actie in Editie NL en RTL Boulevard. SBS6 doet dat in Hart van Nederland en Shownieuws.

De voorlopige opbrengst van de actiedag wordt bekendgemaakt in het EO-programma Knevel & Van den Brink. Tot nu toe is er vijf miljoen euro binnengekomen op Giro 555. Begin dit jaar kwam er bij de vorige actie, na de aardbeving in Haïti 111 miljoen euro binnen.

Belpanel
Ook op de radio is veel te merken van de actie voor Pakistan, onder andere op Radio 2, Radio 538 en 3FM. Een belpanel met bekende Nederlanders staat paraat om telefonisch giften aan te nemen via 0800-1112.

Aizaz Ahmad Chaudhry, de Pakistaanse ambassadeur in Nederland, noemt de extra aandacht op radio en tv voor de ramp in zijn land “een goede zaak, want veel Nederlanders zijn nog onvoldoende geïnformeerd over de omvang van de ramp. Het gaat hier om een kolossale tragedie, ongelofelijke aantallen mensen zijn getroffen.”

SHO-voorzitter Farah Karimi roept iedereen op te geven voor de slachtoffers in Pakistan. “Ik hoop dat mensen zich niet laten weerhouden door de negatieve berichten over Pakistan: onze hulp gaat rechtstreeks naar de slachtoffers. Wij kunnen hen niet in de steek laten.”

 

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.