Nederland
helpt
Nepal

Steeds meer YouTubers in actie voor Giro 555

Sinds de lancering op 1 mei van het platform ‘ViewsvoorNepal’ – een nieuw initiatief van Giro555 om ook YouTubers de gelegenheid te geven op geheel eigen wijze bij te dragen aan de hulpactie voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal – neemt de belangstelling snel toe.

Bij de online actie bundelen YouTubers en hun kijkers de krachten onder het motto ‘alleen al door te kijken draag je bij’ De online sterren doneren voor elke 1000 kijkers op hun video 1 euro aan Giro 555. Hiermee werken ze direct samen met hun kijkers: hoe vaker de video door hen wordt bekeken, hoe meer geld er naar het goede doel gaat.

Inmiddels zijn er al 120 video’s aan Giro 555 gedoneerd. Dagelijks worden er tientallen producties toegevoegd en door grote groepen jongeren bekeken en gedeeld. Enkele voorbeelden: YouTuber Theaumes  bereikte met een parodie op FourFiveSeconds (Rihanna, Kanye West & Paul McCarthey), waarin ook andere YouTube helden als de Cinemates maar ook radio DJ Giel Beelen meespeelde, al binnen een paar uur tijd meer dan 5.000 likes en tienduizenden views; De jongens van Smoare hebben inmiddels meer dan 90.000 views met hun video waarin ze voor de actie een Giro555 spandoek ophangen aan een hoge steiger. Weer andere YouTubers laten bijvoorbeeld hun danskunsten zien voor het goede doel, of slaan voorbijgangers in de handboeien met de vraag of ze willen doneren voor Giro 555. De video’s zijn te bekijken via ‘viewsvoornepal.nl’ De komende dagen worden meer bijdragen verwacht.

 

Zo kwamen zondagavond de YouTubers Stefan en Thomas van STUK TV terug uit Nepal die daar op eigen initiatief en onder begeleiding van het Rode Kruis speciaal voor ‘viewsvoornepal’ een videoverslag hebben gemaakt om hun ervaringen met hun ruim 650 duizend volgers te delen.

Gijs de Vries (directeur Nederlandse Rode Kruis en actievoorzitter van Giro 555) is verheugd over het experiment. ‘Ik ben blij dat we met dit initiatief erin slagen zijn een grote groep jonge groep mensen te bereiken waarmee we via traditionele media minder makkelijk in contact komen. We willen met dit soort initiatieven aansluiten bij het snel veranderende mediagedrag. Het is dan natuurlijk mooi om te zien hoe dit nu door YouTubers wordt opgepakt en zij op hun manier bijdragen aan de hulpverlening voor de ramp in Nepal.’

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.