Droogte Hoorn van Afrika

Sterrenkok Pascal Jalhay kookt bij benefiet Over Datum Eetclub voor Giro 555

Over datum eetclub voor Giro555Dinsdag 2 augustus organiseert Mediamatic een speciale editie van Over Datum Eetclub ten bate van Giro 555. Nederlanders verspillen op grote schaal voedsel, tegelijkertijd heerst hongersnood in de Hoorn van Afrika. Over Datum Eetclub vraagt aandacht voor deze kromme situatie. Het diner wordt bereid door de met Michelin sterren bekroonde meesterkok Pascal Jalhay. De entreeprijs voor deze avond is een donatie aan Giro 555.

Over Datum Eetclub kookt uitsluitend met over datum ingrediënten. Zo leren eetgasten dat houdbaarheidsdata niet heilig zijn, en dat vertrouwen in zintuigen en gezond verstand van veel groter belang is. Na twee drukbezochte edities wordt de benefietavond naar een hoger niveau getild met sterrenkok Pascal Jalhay en Mediamatic’s all star Dushi Kimberley. Eetgasten wordt gevraagd te bedenken wat zij normaal uitgeven aan een restaurantbezoek en dit te doneren aan Giro 555.

Over Datum Eetclub ten bate van Giro 555 vindt dinsdag 2 augustus plaats in Mediamatic BANK, Vijzelstraat 68, Amsterdam. De deuren gaan open om 17:30 uur. Mediamatic spoort tevens mensen aan zelf een Over Datum Eetclub te organiseren en zo Afrika te steunen. Een doe-het-zelf-pakket is te downloaden op overdatum.org.
Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.