Droogte Hoorn van Afrika

Tear zorgt voor drinkwater – en meer

Tear zorgt voor drinkwater - Giro555Ontwikkelingsorganisatie Tear helpt in alle drie de getroffen landen Kenia, Ethiopië en Somalië. Vrachtauto’s met drinkwater rijden naar gemeenschappen zonder schoon drinkwater. Daarnaast worden lokale projecten die al liepen verder uitgebreid.

Kenia
In Noord-Kenia heeft Tear inmiddels een maand lang gezorgd voor de aanvoer van schoon drinkwater met vrachtauto’s. Ook voor de komende drie maanden is inmiddels een waterproject met trucks gefinancierd om gemeenschappen zonder schoon drinkwater te helpen. Ook voeren we een proefprogramma uit gericht op het bijvoeden van vee. Tear werkte met lokale partners al aan het herstellingsvermogen van de gemeenschap op de lange termijn, bijvoorbeeld met verbeteren van landbouwtechnieken, beheren van grond en waterbronnen en –putten, en de aanleg van sanitaire voorzieningen.

Ethiopië
In Zuidwest-Ethiopië steunt Tear momenteel 540 gezinnen (2500 à 3000 mensen) door middel van een cash-for-workprogramma. Het aantal gezinnen wordt uitgebreid naarmate de droogte en honger verergeren. In dit gebied wordt eventueel overgegaan tot het uitdelen van voedsel, maar Tear kijkt al naar de mogelijkheid om een voedselprogramma voor kwetsbare kinderen te starten, onder toezicht van de overheid. Ook hier gaat Tear zich op de lange termijn richten op voedselzekerheid en weerbaarheid.

Somalië
Een partner van Tear deelt gebruiksvoorwerpen zoals keukengerei, jerrycans, zeep etc. uit en biedt tijdelijk onderdak voor mensen die op de vlucht zijn. Ook rijden er watertrucks om mensen van schoon drinkwater te voorzien en worden veestapels bijgevoerd. De aandacht gaat vooral uit naar Somaliland en de grensstreken tussen Kenia en Somalië.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.