Help slachtoffers Syrië

Televisiespot ‘Help slachtoffers Syrië’

De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) hebben Giro555 geopend voor noodhulp aan slachtoffers van de burgeroorlog in Syrië. Via onder meer radio- en televisiespotjes, sociale media en een speciaal televisieprogramma op Tweede Paasdag wordt heel Nederland opgeroepen om mee te helpen.

Bekijk de televisiespot Help slachtoffers Syrië

Steeds meer Syriërs zijn het slachtoffer van de burgeroorlog die het land al twee jaar teistert. Het aantal vluchtelingen is sinds begin dit jaar verdubbeld. Twee miljoen mensen zijn in het land zelf op de vlucht voor het geweld; ruim een miljoen mensen wordt opgevangen over de grens, in vluchtelingenkampen en bij mensen thuis. In totaal zijn vier miljoen mensen direct afhankelijk van hulp; medicijnen, voedsel, drinkwater, dekens, kleding.

Hulpverlening is moeilijk en gevaarlijk. Er is te weinig geld om iedereen te kunnen helpen. Maar we kunnen de slachtoffers niet in de steek laten. Meer hulp is mogelijk en keihard nodig. Geef daarom vandaag nog op Giro555. Ieder geholpen slachtoffer is er één.

De televisiespot voor de Giro 555-actie Help slachtoffers Syrië wordt door de diverse omroepen gratis uitgezonden.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.