Nederland
helpt
Nepal

Tijdelijk schoolgebouw biedt kinderen veilige leeromgeving

Door de aardbevingen is bijna het hele schoolgebouw van de Siddhikamala Devi Higher Secondary School ingestort. Sindsdien krijgen de kinderen les in geïmproviseerde klaslokalen. Maar hoofdmeester Pushkar Rayamajhi maakte zich grote zorgen over het welzijn van zijn leerlingen. “We hebben erg veel last van zand en stof dat de geïmproviseerde lokalen in waait. En aan het einde van het jaar hebben we altijd een maand lang hele harde wind, hoe kunnen de leerlingen zich dan nog concentreren?” Hij is dan ook is erg dankbaar dat UNICEF met geld van Giro555 een tijdelijk schoolgebouw realiseert vlakbij de oorspronkelijke plek van de school. “We kunnen niet wachten totdat er een nieuwe,  permanente gebouw is gebouwd, want in de lokalen die we nu hebben gaan we het verliezen van de elementen. Een tijdelijk schoolgebouw is een hele goede oplossing.”

Na de verwoestende aardbevingen in 2015 moet Nepal weer opgebouwd worden. Maar wederopbouw in een land met steile heuvels en veel gebieden die moeilijk bereikbaar zijn is een enorme uitdaging. Permanente wederopbouw is nog maar mondjesmaat begonnen en zal jaren en jaren duren. Kinderen mogen daardoor echter geen kostbare jaren aan onderwijs verliezen. UNICEF bouwt daarom tijdelijke schoolgebouwen die drie tot vijf jaar mee kunnen. Het biedt een veilige leeromgeving voor kinderen. Als het permanente schoolgebouw er uiteindelijk staat, kan de tijdelijke ruimte worden gebruikt als bibliotheek, muzieklokaal of opslagplaats.

Bij de foto’s: Het tijdelijke schoolgebouw van de Siddhikamala Devi Higher Secondary School

Foto’s: UNICEF Nepal/2016/ANiroula.

 

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.