Tips voor de banken

Mijn idee is het volgende. Ga met de ING praten en laat het IBAN nummer van giro 555 veranderen in:

NL08 INGB 007 006 0555

Hiermee is m.i. het belangrijkste bezwaar van het IBAN-nummer: de vele nullen, ondervangen. Voorwaarde is dat het controlegetal 08 zo blijft.

Als het controlegetal 09 zou zijn, kun je ook kiezen voor

NL09 INGB 08 07 06 0555

Fabio Poelhekke


Is het mogelijk, wellicht in samenwerking met de Nederlandse banken, om een app te maken die de oude rekeningnummers omzet in de nieuwe nummers?

Erwin Kroeze


Wat dachten jullie van gewoon een link op jullie website. Eenmaal het nummer gebruiken en het staat in het adresboek toch?
Alice van Driel


het nummer gewoon bij je adresboek van de bank opslaan !!
Wil Moers


De oplossing is heel simpel: voer het rekeningnummer in in het adresboek van je bank.
Mocht er een ‘startbedrag’ worden gevraagd omdat je anders geen adres aan je adressenboek kunt toevoegen,
maak dan eenmalig een bedrag naar keuze over aan de oude 555.

Is er een ramp waar je iets voor wilt doen, dan vind je het rekeningnummer gewoon in je bancaire adresboek.
Fons Kuiper


Het zou veel makkelijker zijn als banken Giro555 standaard opslaan in het adressenboek.
Wanneer iemand Giro555 intikt in het veldje ‘ontvanger’ tijdens het overschrijven, zou het correcte rekeningnummer moeten verschijnen.

Dit bespaart de moeite, vooral als het gaat om een goed doel. Wanneer tien banken het initiatief in handen nemen, is de zorg voor miljoenen mensen direct opgelost.
Mustafa Erdogan


Start een url enkel voor de zichtbaarheid van het IBAN nr!
NIKS ezelsbruggetje, gewoon:
555iban.nl en je hebt ‘m snel!

Ruben Heerings

Ruben Heerings

 


Misschien is het handiger om de banken mee te laten werken aan:
a) het reclame maken voor het IBAN nummer van Giro 555 op de pagina van de bank (daar waar je je “favorieten” in kan voeren). Gelieve ze er dan ook op te wijzen daar geen gewoonte van te maken anders hebben we binnenkort weer tientallen spam berichten op die pagina over “gezamelijke acties met de bank”.
b) Giro 555 direct onder de “favorieten” te zetten. Volgens mij stonden er bij de Rabobank al een paar pre-sets.

Adriaan Coppoolse


Blijf uniek en kijk of je een afspraak kunt maken met banken of bijvoorbeeld Equens om het nummer 555 te blijven ondersteunen, technisch zou dit moeten kunnen.
Ton Berkelmans


Als ik nu bij internetbankieren 555 invul, dan wijzigt dit nu automatisch naar het IBAN nummer.
Dit moeten de banken gewoon blijven doen, zeker voor 555.
Cor Scheltinga


Ik kan mij niet voorstellen dat de banken dit niet op kunnen lossen.
De hulpverleningsorganisaties hebben nu ook een speciaal verkort nummer. Volgens mij moet het mogelijk zijn speciaal voor deze paar nummers een speciaal pakket aan te bieden waardoor bij internetbankieren maar ook bij handmatig overschrijven het verkorte nummer automatisch wordt omgezet naar het IBAN nummer.
Zit ze maar achter de vodden om zoiets voorelkaar te krijgen. Ze kunnen anders ook alles voor elkaar krijgen vanuit hun marmeren paleizen. Misschien kunnen jullie dit gewoon eisen, vriendelijk vragen of smeken.
Teije Penninga


Laat de banken het nieuwe ibannummer automatisch plaatsen in het rekeningenadressenboek/favoriete rekeningnummerlijst bij internetbankieren en communiceren dat ze dit hebben gedaan.
Masha Bril


Toevoegen van 555 in het adresboek van de samenwerkende banken bij openstelling van 555.. dit, in combinatie met de automatische machtiging van mensen die bellen (als ze bijvoorbeeld geen telebankieren hebben) zorgt ervoor dat 555 landelijk goed be-stortbaar is..
Toby Heerema


is het niet mogelijk een bank op te richten met de afkorting SHOB. Het nummer dan alleen met 5-en bij de getallen. Dus iets van NL55 SHOB 5555 555 555. Misschien makkelijker dan een ezelsbruggetje. Moeten ‘de banken’ maar even regelen voor het goede doel …
Martin van Wijngaarden


Er zijn op internet diverse omnummer web-site’s voor van banknr naar IBANnummer, heel simpel ook voor consumenten, ik zou dit promoten samen met de banken en hun de campagne laten (mee) betalen ??!!

Deze bijvoorbeeld:

http://www.ibannl.org of  https://www.ibanbicservice.nl/

Rozemarie Batenburg-Zeevaarder


De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie