Overstroming Pakistan

Totaalopbrengst benefietwedstrijd € 80.931,66

De opbrengst van de benefietwedstrijd Nederland – Pakistan totaal een bedrag van € 80.931,66 opgeleverd voor Giro 555. Wij danken iedereen die zich heeft in gezet om deze benefietwedstrijd tot een succes te maken.

Volledig nieuwsbericht van website KNHB:

De totaalopbrengst van de benefietwedstrijd Nederland – Pakistan voor de slachtoffers van de overstromingen in Pakistan heeft in totaal een bedrag van € 80.931,66  opgeleverd.  Het bedrag komt ten goede aan Giro 555. De interland, die de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond in samenwerking met Samenwerkende Hulporganisaties en H.C. Rotterdam organiseerde, is geëindigd in het voordeel van Nederland, uitslag 8-2.

De benefietwedstrijd werd op verzoek van de Pakistan Hockey Federation en de Pakistaanse ambassade georganiseerd. Ook de FIH, de Internationale Hockey Federatie, heeft de KNHB gevraagd aandacht te besteden aan de ramp in het belang van de internationale hockeygemeenschap.

De KNHB is erg verheugd met alle partijen die zich in hebben gezet om de benefietwedstrijd tot een succes te maken. Veel vaste leveranciers van de KNHB hebben kosteloos bijgedragen aan de organisatie van de benefietwedstrijd. Door de inzet van 95 vrijwilligers is de avond goed verlopen. De partners van de KNHB, te weten adidas, BDO, Heineken, Rabobank, Shell en Volvo, hebben € 25.000 gedoneerd. Ook de Stichting Vrienden van de KNHB doneerden € 25.000. De gemeente Rotterdam doneerde € 10.000. De veiling van onder andere de shirts van de Nederlandse heren leverde een bedrag op van € 5.468. Daarnaast hebben verschillende hockeyverenigingen, waaronder H.C. Klein Zwitserland en Xenios, via een clubactie geld ingezameld.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.