Transportvliegtuig met tonnen aan hulpgoederen is op weg naar de Filipijnen

Transportvliegtuig

Donderdagochtend vertrok het transportvliegtuig  KDC 10 volgeladen met hulpgoederen vanaf Eindhoven Airport richting de Filipijnen. Vrijdagavond komt het vliegtuig met in totaal 29 ton aan hulpgoederen, aan.

 

In het vliegtuig worden 5000 tentzeilen voor onderdak vervoerd. Vele mensen zijn dakloos geworden door de enorme schade die de tyfoon heeft aangericht. Verder gaan er solarlampen en twee medische kits mee, waar drie maanden lang 20.000 mensen mee kunnen worden verzorgd.

Caritas, een partnerorganisatie van Cordaid Mensen in Nood, heeft opslagplaatsen beschikbaar op de Filipijnen van waaruit de goederen verder kunnen worden getransporteerd. Volgende week wordt een tweede SHO-vlucht verwacht naar het getroffen gebied.

De KDC-10 is het grootste transportvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht en wordt geregeld ingezet voor humanitaire hulpvluchten naar landen in Midden- en Zuid-Amerika, Afrika en het Midden-Oosten. In 2010 is het vliegtuig bijvoorbeeld gebruikt om hulpgoederen naar Haïti te transporteren, dat toen door een zware aardbeving werd getroffen.

 

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.