Aardbeving Haïti

Trots op de samenwerking

Claude Jeudy, de directeur van Habitat Haïti, is trots op wat er is bereikt de afgelopen jaren. “In Léogane, waar het epicentrum was, is 90% van de bestaande gebouwen in een klap weggeveegd door de aardbeving. De nood was daar vreselijk groot. Maar samen met Habitat Nederland hebben we gewerkt aan de wederopbouw. Wij zijn heel blij met alle hulp uit Nederland.”

Volgens Jeudy is Santo – de gemeenschap in Léogane waar Habitat aan het werk is gegaan – een goed voorbeeld van hoe je een gemeenschap opbouwt na een ramp. ‘Wij hebben een systeem gebouwd in Santo. Niet alleen zijn er 300 huizen gebouwd, er zijn ook waterpompen en eco-toiletten geplaatst. Maar minstens zo belangrijk, er zijn trainingen gegeven en er zijn verschillende initiatieven opgezet om mensen te helpen in hun levensonderhoud te voorzien. Door te investeren in gemeenschappen wordt een project als in Santo pas echt duurzaam’.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.