Tussenstand Giro555 is 13.025.372 euro

De tussenstand van de actie Help slachtoffers ramp Filipijnen om 18:00 uur is 13.025.372 euro. Dat maakte de actievoorzitter van de Samenwerkende Hulporganisaties, Henri van Eeghen, zojuist bekend in Centrum Beeld en Geluid in Hilversum. “Het is fantastisch wat er alleen al de afgelopen uren is binnengekomen.”

De Nationale Actiedag voor de Filipijnen is in volle gang; Van Eeghen verwacht nog een drukke avond. De dag wordt afgesloten met een late night show van de gezamenlijke omroepen. Tot 0:00 uur vannacht kan er nog gebeld worden met 0800-1112.

Het is duidelijk dat iedereen meeleeft met de slachtoffers van de tyfoon. Djamilla van het ROC Hilversum kwam naar Beeld en Geluid en zei: “Ik ben een arme student, maar toen ik gisteren de televisie zag wist ik dat ik hier naar toe moest.” Haar medestudent Robin: “Ik doneer al mijn kleingeld. Alle beetjes helpen.”

Henri van Eeghen: “Wij zijn blij met elke gegeven euro. Robin heeft gelijk, alle beetjes helpen.”

Acties

Ook de afgelopen uren kwamen weer mooie voorbeelden binnen van acties.

De Gooische praktijkschool in Hilversum heeft afgelopen weekend auto´s gewassen in de supermarkt spullen ingepakt en 500 euro opgehaald. Kinderen van Het Mozaïek speciaal onderwijs hebben 81,30 euro ingezameld met een lege flessenactie.

Danyel Weideman uit Deventer werkt vandaag freelance en doneert een uur werk aan de slachtoffers van de Filipijnen.

De Bloemenveiling in Naaldwijk heeft vanochtend karren geveild voor Giro555 en 434 euro opgehaald.

Restaurant en bakkerij Vroeg in Utrecht doneert vandaag de opbrengst van de fooien en zal dat bedrag nog eens verdubbelen. Geschatte opbrengst: 500 euro.

Meneer Tilstra gaf samen met het koor Credo uit Maarssen een concert en collecteerde na afloop voor Giro555. Dat leverde 727,65 euro op.

Maandag 18 november is door de Samenwerkende Hulporganisaties en de publieke en commerciële radio en televisiestations uitgeroepen tot Nationale Actiedag Filipijnen Giro555. Van 6 uur ’s ochtends tot 12 uur ’s nachts doen we verslag vanuit Centrum Beeld en Geluid. Samen roepen wij Nederland op: Kom in actie. Geef. Bel 0800-11 12. Of kom naar Beeld en Geluid in Hilversum.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.