Help slachtoffers
hongersnood

Tussenstand: ruim 15 miljoen binnen voor Slachtoffers Hongersnood

Giro555 heeft tot nu toe 15 miljoen opgehaald. De teller staat op 15.109.379,51 miljoen euro. Dit bedrag maakte Farah Karimi vanochtend bekend tijdens de aftrap van de Actie Vijfdaagse voor de Nationale Actie Help Slachtoffers Hongersnood bij hockeyclub THC Hurley in Amstelveen.
Na de oproep aan de sportclubs vraagt Giro555 maandag alle bedrijven om in actie te komen voor de Nationale Actie Help Slachtoffers Hongersnood. Onder meer H&M, Aegon, ING, KLM, en Kuehne + Nagel roepen hun personeel en  klanten op om te doneren. Ook de Nationale Restaurant Week organiseert een actie en roept alle deelnemende restaurants op om ook mee te doen.

 

“Er gaat een golf van betrokkenheid en vrijgevigheid door Nederland”, zegt Giro555 actievoorzitter Farah Karimi, actievoorzitter van Giro555. “Dit is een heel heftige crisis, die ons moedeloos zou kunnen maken door z’n omvang. Maar in plaats daarvan zien we dat steeds meer Nederlanders de schouders eronder zetten. Een aantal bedrijven komt nu ook in actie. Ik roep heel ondernemend Nederland op om zich maandag, op onze Bedrijven Actiedag, aan te sluiten!”

 

Modeketen H&M ondersteunt de Actie Vijfdaagse van Giro555 in al haar 121 winkels in Nederland. Klanten worden bij de kassa’s opgeroepen om te geven. Bij het afrekenen kan de klant het totaalbedrag van de aankopen verhogen met een donatie aan Giro555. Aegon Nederland voert actie onder de medewerkers. Het bedrijf heeft zelf een startbedrag gedoneerd en zal de eindopbrengst naar boven afronden. Vogue online, dat 5 jaar bestaat, besteedt ook aandacht aan de actie en roept alle lezers op 5 euro te geven voor 555. Supermarktketen Coop doneert de opbrengsten van statiegeld gedurende 3 weken aan Giro555.

 

De Nationale Restaurant Week roept alle Nederlanders op een diner te reserveren, en geeft per reservering een bijdrage aan Giro555. Ook worden restaurants en bezorgdiensten opgeroepen om zelf met een actie te komen.
Iedereen kan een eigen actie beginnen en aanmelden op giro555.nl/kominactie.
Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.