Samen in actie
voor noodhulp

Tussenstand ‘Samen in actie tegen corona’ bedraagt 5 miljoen euro

Na een tour door de twaalf Nederlandse provincies is de gele, iconische ‘collectebus’ van Giro555 weer gearriveerd in Utrecht, de stad waar op 12 mei het startsein is gegeven voor ‘Samen in actie tegen corona’. De teller staat inmiddels op 4.969.692 euro.

Suzanne Laszlo, actievoorzitter van Giro555: “We zijn ontzettend blij met het bedrag van bijna
5 miljoen euro, waarmee we vaccineren wereldwijd sneller mogelijk kunnen maken. Het is fantastisch om te zien dat er zoveel verschillende initiatieven zijn ontstaan: inzamelingsacties via kerken, mensen die hun zorgbonus doneren, bedrijven die met hun medewerkers in actie komen, de ‘digitale collectebus’ die een vlucht neemt. Dat steunt ons enorm! De urgentie is hoog, want het virus stopt niet bij de grens. De Giro555-actie blijft dan ook doorlopen, onder andere op de vaccinatielocaties van de GGD en op ons platform 555live.nl.“

Hulp voor India, Nepal, Afghanistan en Jemen
De actie van Giro555 richt zich op sneller vaccineren en medische noodhulp aan kwetsbare landen. De coronacrisis is een ramp van ongekende omvang en is in de armere landen nog lang niet voorbij. De donaties die tot dusver zijn binnengekomen, worden onder andere besteed aan beschermende kleding voor zorgverleners in India, zuurstofflessen voor coronapatiënten in Nepal, voorlichting over het belang van vaccineren in Afghanistan en injectienaalden voor Jemen. 

Grote vaccinatie-ongelijkheid
Ruim een derde van de Nederlanders heeft inmiddels een coronavaccin ontvangen. Binnen de EU ligt dit percentage op 35 procent, wereldwijd op 10 procent. In de kwetsbare landen, waar Giro555 geld voor inzamelt, is het aantal mensen dat een vaccin heeft gekregen een stuk lager: respectievelijk 1,17 procent in Oeganda, 1,22 procent in Afghanistan en 7,25 procent in Nepal. 

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.