Help slachtoffers Syrië

Tussenstand Syrië-actie passeert 2 miljoen euro

De tussenstand van de nationale actie Help slachtoffers Syrië is intussen ruim 2 miljoen euro. Dat maken de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) vandaag bekend. Na de TV-uitzending van afgelopen maandag stond de teller op 1,2 miljoen euro.

SHO-actievoorzitter Jan Bouke Wijbrandi: “Steeds meer mensen zijn zich bewust van de humanitaire ramp die zich voltrekt en zijn bereid bij te dragen aan de hulpverlening aan de slachtoffers. Daar zijn we blij mee. ledere euro is hard nodig, zowel in Syrië als in de omliggende landen. Het wordt besteed aan medische zorg, eten, drinkwater en tenten. ”

De opbrengst op Giro555 is bestemd voor slachtoffers van de burgeroorlog, zowel in Syrië als in de buurlanden. Alle SHO-deelnemers hebben programma’s in die landen om de slachtoffers van de burgeroorlog te helpen. Elke organisatie heeft veel ervaring en verleent hulp vanuit haar eigen expertise en mandaat. Sommige organisaties werken in internationaal verband en anderen via lokale partners.

Jan Bouke Wijbrandi: “Laat er geen enkel misverstand over zijn: het geld van Giro555 gaat naar slachtoffers van de burgeroorlog. Op de website giro555.nl staat een overzicht van de hulpprogramma’s in Syrië en omringende landen.”
De twee miljoen euro is inclusief het bedrag dat op Giro555 werd gestort ná afsluiting van de vorige actie.

Giro555 blijft open voor hulp aan de slachtoffers van de Syrische burgeroorlog.

De Stichting Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) is een samenwerkingsverband van professionele Nederlandse hulporganisaties dat bij grote humanitaire rampen gezamenlijk fondsen werft voor hulpverlening aan de slachtoffers van de betreffende ramp. De SHO bestaat uit CARE Nederland, Cordaid Mensen in Nood, ICCO & Kerk in Actie, Nederlandse Rode Kruis, Oxfam Novib, Save the Children, Stichting Vluchteling, Terre des Hommes, UNICEF Nederland en World Vision.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.