Help slachtoffers Syrië

Twitterveiling voor Giro555

In het TV-programma S.O.S. Syrië! zijn twee veilingen gestart. Fotograaf Tom Daams stelde drie foto’s beschikbaar en de Syrische voetballer Malki zijn shirt. Mensen konden op Twitter met hashtag #veiling555 een bod doen.

Fotograaf Tom Daams stelde drie foto’s die hij maakte in het door oorlog geteisterde Syrië ter beschikking.

De opbrengst was maar liefst 6.750,- euro voor de drie  foto’s: 5.000,- euro voor spelende kinderen, 1.000,- euro voor meisje, en 750,- euro voor klaslokaal.

Tegelijkertijd ging het door de Syrische voetballer Sanharib Malki (Roda JC en Syrië) aangeboden shirt onder de hamer. Malki stelde het shirt ter beschikking dat hij droeg in een interlandwedstrijd met het Syrische voetbalelftal. De veiling van het shirt heeft maar liefst 500,- euro opgeleverd.

De opbrengst van de veiling gaat naar de slachtoffers van de burgeroorlog in Syrië.

Nieuwe veiling
Vandaag is een nieuwe veiling gestart, van twee bijzondere foto’s van Annette Den Ouden die ze heeft gemaakt in de wijk Salihye in Damascus in 2004.

Op Twitter kunt u een bod doen op één van de foto’s via #veiling555.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.