UN OCHA: “driekwart van boeren en vissers verloren hun inkomstenbron”

UN OCHA schat hun aantal op 865.300: de boeren die dusdanig veel schade aan hun land hebben geleden dat zij hun belangrijkste bron van inkomsten kwijt zijn geraakt. Dat is 77 procent van alle boeren in het getroffen gebied. Zij melden dat 74 procent van hun gewassen op het veld vernietigd zijn, en tweederde van de boomteelt.Velden liggen vol puin en irrigatiekanalen moeten ontzilt worden voordat ze weer in gebruik genomen kunnen worden.

Naast voedselhulp, die nog steeds dringend noodzakelijk is, delen organisaties ok zaaigoed uit – 613 ton aan 17.600 families.

Driekwart van vissers verloren ook hun belangrijkste bron van inkomsten; 65 procent van visnetten en boten zijn onherstelbaar beschadigd of weggespoeld.

Lees de meest recente cijfers van UN OCHA hier.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.