UN OCHA: `Speciale radiozender voor wederopbouwnieuws`

Op 26 november startte in de Filipijnen de radiozender Radio Bakdaw (herrijzenis) met uitzenden in Guian, Oost-Samar.

De zender brengt vooral praktisch nieuws: berichten over hygiëne, heropende ziekenhuizen en scholen en vorderingen van de hulpverlening. Ook geeft de zender updates van het aantal slachtoffers.

Er is in het getroffen gebied een groot gebrek aan betrouwbare informatie over hulp, vermiste personen, of gezondheidszaken, meldt UN OCHA in haar laatste update van 30 november. Mensen moeten het doen met wat ze horen via via.  Zo komen in Dulag, in de buurt van Tacloban, bestuurders van deelgemeenten iedere dag samen in het gemeentehuis om informatie te delen.

In Tacloban zelf is een speciale radiozender in de lucht voor humanitaire organisaties. Elders is nog een groot gebrek aan zowel techniek als stroom voor communicatiemiddelen.

Lees meer in de update van UN OCHA.

 

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.